Kirjoittaja » Specials » Hardlopen in brabant
De kracht van het woord!

Hardloopwedstrijden in Midden-Brabant

In het hart van de provincie Noord-Brabant worden er jaarlijks veel hardloopwedstrijden georganiseerd. Zowel regionale als internationale wedstrijden staan op de kalender. De Tilburg Ten Miles, Bredase Singelloop en Marathon Brabant te Etten-Leur zijn drie bekende wedstrijden op de Brabantse kalender.

Tilburg Ten Miles

De Tilburg Ten Miles vindt jaarlijks plaats in september en wordt, zoals de naam doet vermoeden, georganiseerd in het centrum van Tilburg. Deze wedstrijd is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote internationale wedstrijd. Ondanks dit topkarakter, is de organisatie zich er terdege van bewust dat het hardlopen een sport is voor iedereen. Bij de TTM zijn er daarom voldoende categorieën en afstanden zodat van jong tot oud en van recreant tot topsporter, iedereen hier zeker aan zijn/haar trekken komt.

Bredase Singelloop

Langs de mooie Singels te Breda, wordt er jaarlijks in Oktober de Bredase Singelloop georganiseerd. Diverse afstanden zijn er mogelijk, van de 5 km tot en met de halve marathon. Ook voor kinderen en begeleider worden er diverse afstanden aangeboden. Al met al een begrip in de hardloopwereld.

Marathon Brabant te Etten-Leur

Ook in oktober wordt er de marathon Brabant georganiseerd in Etten-Leur. Geen startgelden, geen prijzengeld, gewoon meedoen voor iedereen. Zoals de naam van de wedstrijd doet vermoeden, is er hier de mogelijkheid om mee te doen aan de marathon afstand. Maar ook de 5 km, 10 km en halve marathon staan hier jaarlijks op het programma. Een grote wedstrijd met regionaal karakter en een leuk parkoers.
Schrijf mee!