Kirjoittaja » Specials » Hardlopen in brabant
De kracht van het woord!

Hardloopwedstrijden in Midden-Brabant

In het hart van de provincie Noord-Brabant worden er jaarlijks veel hardloopwedstrijden georganiseerd. Zowel regionale als internationale wedstrijden staan op de kalender. De Tilburg Ten Miles, Bredase Singelloop en Marathon Brabant te Etten-Leur zijn drie bekende wedstrijden op de Brabantse kalender.

Tilburg Ten Miles

De Tilburg Ten Miles vindt jaarlijks plaats in september en wordt, zoals de naam doet vermoeden, georganiseerd in het centrum van Tilburg. Deze wedstrijd is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote internationale wedstrijd. Ondanks dit topkarakter, is de organisatie zich er terdege van bewust dat het hardlopen een sport is voor iedereen. Bij de TTM zijn er daarom voldoende categorieën en afstanden zodat van jong tot oud en van recreant tot topsporter, iedereen hier zeker aan zijn/haar trekken komt.

Bredase Singelloop

Langs de mooie Singels te Breda, wordt er jaarlijks in Oktober de Bredase Singelloop georganiseerd. Diverse afstanden zijn er mogelijk, van de 5 km tot en met de halve marathon. Ook voor kinderen en begeleider worden er diverse afstanden aangeboden. Al met al een begrip in de hardloopwereld.

Marathon Brabant te Etten-Leur

Ook in oktober wordt er de marathon Brabant georganiseerd in Etten-Leur. Geen startgelden, geen prijzengeld, gewoon meedoen voor iedereen. Zoals de naam van de wedstrijd doet vermoeden, is er hier de mogelijkheid om mee te doen aan de marathon afstand. Maar ook de 5 km, 10 km en halve marathon staan hier jaarlijks op het programma. Een grote wedstrijd met regionaal karakter en een leuk parkoers.

Hardlopen: Marathon Brabant Etten-Leur

Jaarlijks wordt er volgens traditie op de laatste zondag in oktober de Marathon Brabant georganiseerd in Etten-Leur. Een marathon waarbij plezier en meedoen voorop staat.

Hardlopen: Singelloop Breda

Elk jaar, begin oktober, wordt er in Breda de Singelloop georganiseerd. Een hardloopevenement met diverse onderdelen en voor elk wat wils. Bij menigeen hardloper staat deze wedstrijd jaarlijks op hun…
Hardlopen: Tilburg Ten Miles

Hardlopen: Tilburg Ten Miles

Elke eerste zondag van september wordt de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles georganiseerd. Een hardloopevenement met afstanden en onderdelen voor iedereen.
Gepubliceerd door Kirjoittaja op 23-08-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!